Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

'Şerafettin'i seslendiren ekipte herkesin kedisi var

Animasyon filmlerin binbir emekle yapıldığı büyük bir gerçek. Karakterler, yaratılan dünya, seslendirme, hele ki 10 yıllık bir fikir ve yapım süreci varsa, bilet paranızı gerçekten fazlasıyla hak ediyordur. Bülent Üstün'ün efsanevi çizgi roman karakteri 'Kötü Kedi Şerafettin', bu kez beyazperdede hayranlarıyla buluştu. Yıllardır beklediğimiz film, Türkiye'de Pixar kalitesinde animasyonların yapılabileceğini kanıtladı. Bu konuda Anima İstanbul ve dev ekibini tebrik etmek gerek; gerçekten olağanüstü bir iş çıkarmışlar.

EVGAR, İKİ KEDİ SESLENDİRİYOR
Yıllardır takip ettiğim 'Kötü Kedi Şerafettin'in animasyon filmi için 70 binin üzerinde kare çizilmiş. Karakterler önce kamera karşısına geçip oynamış, ardından karakterlerin 3 boyutlu dünyaya uyarlanma süreçleri başlamış. Karakterlerin, duyguları yansıtacak kabiliyette olmasına özellikle çok önem verilmiş. 'Misket'in gözleri Demet Evgar, 'Şerafettin'in tavırları aynı Uğur Yücel, 'Şemistan'ın tipi ise birebir Cezmi Baskın... Evgar'ın animasyonda iki farklı kediyi seslendirmesi de takdire şayan.

CİHANGİR KEDİSİ Mİ, MODA KEDİSİ Mİ?
'Kötü Kedi Şerafettin'; hayvanseverlerin desteğini hak ediyor. Cihangir ahalisinin de ayrıca bu filme destek olması gerekir. Hiç olmazsa güzel sokaklarınızın nasıl gerçekçi modellendiğini görmek için gidin ve izleyin. Animasyonu seslendiren ekibin hepsinin kedisi var. Filmde 'Fare Rıza'yı seslendiren Güven Kıraç'a, Cihangir kedileri kadar, Moda'nın kedilerinin de meşhur olduğunu söyledim. Önce güldü, sonra "Yok canım, Cihangir kedisi daha meşhurdur ama belalıdır" dedi. "Moda kedisi kadar kendine bakmaz; zayıftır Cihangir kedisi" dedim. "Yok, o da iyi bakar kendine" diye karşılık verdi. Bu tartışma sürdü gitti, biz bir orta yol bulamadık. Gerçek şu ki; Moda kedisi şişmandır, bütün apartman sakinleri kedileri besler. Ancak Moda kedisi, yemeğinin önüne gelmesini bekler, Cihangir kedisiyse ekmeğini bir yerlerden çıkarmaya çalışır.

ŞERO İYİ MANGAL YAKIYOR
Sıradan bir Mart sabahı, kedilerin en belalısı 'Kötü Kedi Şero', kadim yancıları 'Fare Rıza' ve 'Martı Rıfkı' ile akşama mangal hazırlığı yapmaktadır. Ne var ki evdeki hesap çarşıya uymaz. 'Şero' aynı gün babası 'Tonguç' tarafından evden kovulur ve bir dizi düşmanın saldırısına uğrar. Dünya tatlısı 'Tacettin'in aslında oğlu olduğunu öğrenirken, diğer yandan 'Misket'e aşık olur. 'Şerafettin'; birçok erkeğe mangal yakma konusunda ders verse hiç fena olmaz. Aksi takdirde 'Şero' bile mangal yakıyor, ben hâlâ fön makinesiyle mangal yakmaya çalışıyorum' diye hayıflanırsınız.

ŞEROTOR!
'Kötü Kedi Şerafettin'in Kanyon'da gerçekleşen galasından sonra Beyoğlu Mürekkep'te düzenlenen after party'ye gittim. Gecenin en güzel yanı; filme özel bir şarkı besteleyen Athena'nın sahneye çıkması ve herkese istedikleri renkte boyanmış 'Şerafettin' tişörtlerinin hediye edilmesi oldu. Bu arada; Şerotor isimli mobil uygulamayla, çektiğiniz fotoğraflara 'Kötü Kedi Şerafettin' karakterlerini montajlayabiliyorsunuz. Filmden karelerin altına notlar da yazabiliyorsunuz. Bunun için mobil uygulamayı indirmeniz yeterli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA